[Betelt] Kezdő tisztítószer tanfolyam 2017. szeptember 30. délelőtt 10-től

A kezdő tisztítószer tanfolyamon a háztartásban legtöbbet előforduló tisztítószerek használatának elméletét és készítésüket tanuljuk meg. A tanfolyamon nagy hangsúlyt fektetünk a receptekre és arra, hogy azokat otthon is könnyen bárki reprodukálni tudja családi körben.

Jelentkezem!

KatyTime DIY Masszázsolaj

Egyik kedves hallgatónk megosztotta a KenceLabor tanfolyamon megszerzett tudását DIY videó formájában a Youtube csatornáján. Fogadjátok sok szeretettel!
tovább

1 kg szappan vs 0,5 kg szappan

Az otthon készített szappannoknál folyamatosan felmerülő kérdés, hogy mekkora mennyiségben célszerű előállítani. A receptek többsége 1 kg-ra van írva, ugyanakkor egyre többen inkább a fél kilós gyártási tételt preferálják. Akkor most melyik a jó szappan gyártási mennyiség?

tovább

Viszkozitást szabályzó kozmetikai alapanyagokról röviden

A viszkozitás szabályzás a kozmetikai és háztartásvegyipari termékeknél egyaránt nagy jelentőséggel bír. A kozmetikumoknál a krémek textúrájának változatossá tételéért és a stabilitás növelésének érdekében alkalmazzák elsősorban, de manapság gyakoribb az ár leszorítása. Minél több sűrítőt alkalmaznak a krémekbe, samponokba és tusfürdőkbe, annál kevesebb aktív anyagra van szükség, ami az árat és egyuttal a minőséget si csökkenti. A otthon készített kozmetikumoknál inkább a technológiai ismeretek hiányosságait pótolják a különböző sűrítők túlzott adagolásával, hogy így sokkal jobb stabilitást érjenek el a hobby és sokszor a profi kozmetikum készítők is.
tovább

Krém (emulzió) készítéséről röviden

A krémek kellemes tapintásúak, gyorsan beszívódnak a bőrbe és jó érzetet hagynak maguk után. A céljuk hatékonyan a bőrbe juttatni a különböző hatóanyagokat és a hidratálás. A kozmetikumok jelentős részét a krémek teszik ki, melyek fizikai-kémiai értelem emulziók. Mégsem szokott sikerülni otthon soha? A krémkészítés nem egyszerű, lássuk miért nem.

tovább

Alapanyagok

A tanfolyamokon sokszor használunk olyan alapanyagokat, amikhez talán nem könnyű hozzájutni, elsősorban azért, mert még a gyártók is ritkán használják őket az olcsóbb alternatívák miatt, de mi segítünk! A lenti oldalon összegyűjtöttem első körben a kevésbé ismert, igen korszerű alapanyagokat, amikkel dolgozni szoktunk, és hogy ezeket hol lehet megvásárolni garantáltan jó minőségben. Aki mégsem talál egy összetevőt, az írjon bátran, gyorsan megoldjuk! Az oldal folyamatosan bővülni fog a hatóanyagokkal is.

tovább

Még nem jó még nem jó már nem jó, -avagy mosogatás és újrakezdés

Van az úgy...
Hogy kiszámolod, osztod-szorzod, ezt tanultad és működnie kell, stb...Aztán a végeredmény egy plötty. Vagy kettő. és még a pH sem jó....
Bizony, nem kell kezdőnek lenni ahhoz, hogy valahogy mégse jöjjön össze a formula, főleg ha növényi összetevőről van szó. Molekulákat akarunk összehozni úgy, hogy közben nem várt reakció ne történjen, de várt hatás történjen, azaz szép legyen a bőr vele, selymes a haj vagy éppen illatos a ruha...

tovább

Oldalak