[3 hely] Haladó pipere tanfolyam 1. rész hajápolás 2018. október 05. délelőtt 10 óra

Haladó pipere tanfolyamunkra azok jelentkezését várom, akik már részt vettek a kezdő részen! Az első hajápolásról szóló részben olyan lemosószerek készítünk, amik a mindennapi hajápolásban segítenek, így készítünk: Hajkondicionáló és tisztító sprayt, sampont és hajbalzsamot.

Jelentkezem!

[3 hely] Haladó kence tanfolyam 2. rész Bőrápolás 2018. október 05. délután 15 órától

Haladó kence tanfolyamunkon építünk a kezdő részen elhangzott ismeretekre, így csak azok jelentkezhetnek, akik az első/kezdő részen részt vettek. Folytatásként előtérbe kerülnek a recept készítéshez nélkülözhetetlen számítások és elméletek. Funkcionális hatóanyagokat fogunk használni a bőr védelmére és ránctalanítására.

Jelentkezem!

KatyTime DIY Masszázsolaj

Egyik kedves hallgatónk megosztotta a KenceLabor tanfolyamon megszerzett tudását DIY videó formájában a Youtube csatornáján. Fogadjátok sok szeretettel!
tovább

1 kg szappan vs 0,5 kg szappan

Az otthon készített szappannoknál folyamatosan felmerülő kérdés, hogy mekkora mennyiségben célszerű előállítani. A receptek többsége 1 kg-ra van írva, ugyanakkor egyre többen inkább a fél kilós gyártási tételt preferálják. Akkor most melyik a jó szappan gyártási mennyiség?

tovább

Viszkozitást szabályzó kozmetikai alapanyagokról röviden

A viszkozitás szabályzás a kozmetikai és háztartásvegyipari termékeknél egyaránt nagy jelentőséggel bír. A kozmetikumoknál a krémek textúrájának változatossá tételéért és a stabilitás növelésének érdekében alkalmazzák elsősorban, de manapság gyakoribb az ár leszorítása. Minél több sűrítőt alkalmaznak a krémekbe, samponokba és tusfürdőkbe, annál kevesebb aktív anyagra van szükség, ami az árat és egyuttal a minőséget si csökkenti. A otthon készített kozmetikumoknál inkább a technológiai ismeretek hiányosságait pótolják a különböző sűrítők túlzott adagolásával, hogy így sokkal jobb stabilitást érjenek el a hobby és sokszor a profi kozmetikum készítők is.
tovább

Krém (emulzió) készítéséről röviden

A krémek kellemes tapintásúak, gyorsan beszívódnak a bőrbe és jó érzetet hagynak maguk után. A céljuk hatékonyan a bőrbe juttatni a különböző hatóanyagokat és a hidratálás. A kozmetikumok jelentős részét a krémek teszik ki, melyek fizikai-kémiai értelem emulziók. Mégsem szokott sikerülni otthon soha? A krémkészítés nem egyszerű, lássuk miért nem.

tovább

Alapanyagok

A tanfolyamokon sokszor használunk olyan alapanyagokat, amikhez talán nem könnyű hozzájutni, elsősorban azért, mert még a gyártók is ritkán használják őket az olcsóbb alternatívák miatt, de mi segítünk! A lenti oldalon összegyűjtöttem első körben a kevésbé ismert, igen korszerű alapanyagokat, amikkel dolgozni szoktunk, és hogy ezeket hol lehet megvásárolni garantáltan jó minőségben. Aki mégsem talál egy összetevőt, az írjon bátran, gyorsan megoldjuk! Az oldal folyamatosan bővülni fog a hatóanyagokkal is.

tovább

Oldalak