Skip to main content
DM workshop 2017 ősz
Nagyon jól éreztük magunkat a DM 2017 őszi workshop-ján! Hogy mennyire, nézzétek a képeket!
Ajakbalzsam teszt
A kezdő tanfolyam egyik lelkes hallgatójának beszámolóját kövessétek figyelemmel, ami az elkészített ajakbalzsamokról szól.
Kozmetikumok sikeres tartósítása

A tartósítás egy kiemelten fontos kérdés nem csak az élelmiszereknél, hanem a kozmetikumoknál is. Kötelező tartósítani? Tartósítanak az illóolajak? Melyik a jó tartósítószer?

1 kg szappan vs 0,5 kg szappan

Az otthon készített szappannoknál folyamatosan felmerülő kérdés, hogy mekkora mennyiségben célszerű előállítani. A receptek többsége 1 kg-ra van írva, ugyanakkor egyre többen inkább a fél kilós gyártási tételt preferálják. Akkor most melyik a jó szappan gyártási mennyiség?

NYUSZÓMUSZÓ- az "Állatkísérletmentes kozmetikumok"-ról
Miattam ne vakuljon meg egy nyuszi sem, és ne úsztassanak vegyi fürdőben tengerimalacot a tusfürdőm miatt, és nem szeretnék szenvedő kis egereket vagy mutálódott patkány bébiket. NEM!
Viszkozitást szabályzó kozmetikai alapanyagokról röviden
A viszkozitás szabályzás a kozmetikai és háztartásvegyipari termékeknél egyaránt nagy jelentőséggel bír. A kozmetikumoknál a krémek textúrájának változatossá tételéért és a stabilitás növelésének érdekében alkalmazzák elsősorban, de manapság gyakoribb az ár leszorítása. Minél több sűrítőt alkalmaznak a krémekbe, samponokba és tusfürdőkbe, annál kevesebb aktív anyagra van szükség, ami az árat és egyúttal a minőséget is csökkenti.