A tanfolyamokon minden kedves hallgató külön dolgozik és készíti el a saját kencéjét vagy tisztítószerét aktív csapatkommunikáció közben.

Oktatási anyagainkal szeretnénk folyamatosan alkalmazkodni a természethez közeli életmód igényeihez, így egyre nagyobb és részletesebb tananyaggal készülünk a tanfolyamokon. 2016 óta a KenceLabor segíti a vállalkozni vágyókat is, ezért folyamatosan indítunk továbbképzéseket, ahol a TID (Termékinformációs dokumentum) írást, a dokumentációs segédletek árusítását, és saját tanácsadói tevékenységünkkel is megismertetjük a hallgatókat. A kozmetikai és háztartásvegyipari vállalkozás indításának minden fázisában tudunk segítséget nyújtani, így vállalkozásindítási tapasztalatunk segít megtalálni a lehetőségeket a sikeres és profi kozmetikai vállalkozás építésére.

Más tanfolyamokkal ellentétben mi valóban kis létszámmal max. 4 fővel dolgozunk egyszerre.
Kényelmes, jól felszerelt és légkondicionált labor áll rendelkezésre.

A lent feltüntetett árak bruttó árak!

Kezdő modulok

K1Kezdő kence tanfolyam

Kezdő kence tanfolyamunkon bárki elkészítheti első saját natúr kéz- és testápolóját shea-, kakaó vaj vagy éppen argán olaj felhasználásával. A testápoló illatosítására széles választékban állnak rendelkezése illóolajok vagy éppen a legkorszerűbb hipoallergén illatok. Erre a tanfolyamra bárki jelentkezhet előképzettség nélkül. A tanfolyamon rövid áttekintést nyújtunk a bőr felépítéséről és működéséről, a használt alapanyagokról és azok funkciójáról, továbbá bemutatjuk a használt laboreszközöket és megtanítjuk a krémkészítés alap technikáit. A gyakorlatorientált tanfolyamon mindent biztosítunk ami a sikeres munkához elengedhetetlen.

Készítünk 250 ml illatos testolajat/masszázs olajat, 50 g ajakápoló balzsamot és 1 kg!! hidratáló kéz- és testápoló krémet.

A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 20 ml E-vitamin
A tanfolyam létszám: max. 4 fő
A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra


P1Kezdő pipere tanfolyam

A pipere tanfolyamon többféle tisztálkodó kozmetikum elkészítésének alapjait fogjuk megismertetni, így készítünk: folyékony kéztisztító szappant és tusfürdőt ki-ki a saját igényeinek megfelelőt. Az illatosításról illatok és illóolajok széles választéka fog gondoskodni. Szót fogunk ejteni a különböző tenzidekről és azok adagolásáról, hatásaikról és funkcióiról. A használt alapanyagok mindegyike növényi eredetű és ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Készítünk 500 ml smink lemosószert, 500 ml folyékony szappant és 500 ml hidratáló tusfürdőt

A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 1 kg Betain 45%-os
A tanfolyam létszám: max. 4 fő
A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra


T1Kezdő tisztítószer tanfolyam

A kezdő tisztítószer tanfolyamon a háztartásban legtöbbet előforduló tisztítószerek használatának elméletét és előállításuk módját tanuljuk meg. A tanfolyamon nagy hangsúlyt fektetünk a receptekre és arra, hogy azokat otthon is könnyen bárki reprodukálni tudja családi körben. A tisztítószerek amiket nálunk tanulhatnak profi termékek, amik a boltok polcairól is megvásárolhatóak.

Készítünk 1 liter általános felület tisztítószert (üveg, ablak, fa, szaniter), 1 liter szaniter tisztítószert (erős vízkőoldó képességgel), 500 ml mosogatószert és 1 liter mosószert.

A tanfolyam ára: 17 900 Ft / fő + ajándék 0,5 kg mosószer alapanyag
A tanfolyam létszám: max. 4 fő
A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra


Haladó modulok

K2Haladó kence tanfolyam 1. rész

Haladó kence tanfolyamunkon építünk a kezdő részen elhangzott ismeretekre, így csak azok jelentkezhetnek, akik az első/kezdő részen részt vettek. Folytatásként előtérbe kerülnek a recept készítéshez nélkülözhetetlen számítások és elméletek. Funkcionális hatóanyagokat fogunk használni az UV-A és B sugárzás elleni védekezéshez illetve a különböző bőrproblémák kezelésére (ráncok, gyulladás, filmképzés, bőrvédelem) és megtanuljuk, hogy ezeket mikor hogyan érdemes a krémbe tennünk.

A haladó tanfolyam első részén készítünk 1 kg naptejet (az első és egyetlen ECOCERT-es napvédő pigment keverékkel) és 1 kg éjszakai ránctalanító arckrémet, mely a következő hatóanyagokat tartalmazza/tartalmazhatja majd:

 • Liposzóma
 • Hialuronsav
 • Q10
 • Palmitoyl Tripeptide-5 - erős bőrregeneráló, bőrfiatalító és öregedést lassító hatóanyag
 • Alteromonas Ferment Extract - 14 perces azonnali ránctalanító plakton kivonat
 • Körömvirág
 • C-vitamin
 • Pantenol
 • Aloe vera liofilizált por
 • Argán olaj
 • Sheavaj
 • Jojoba olaj
 • Kendermag olaj
 • Avokádó olaj
 • stb.

 • A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 250 g Arlacel 2121 emulgeátor
  A tanfolyam létszám: max. 4 fő
  A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra

  K3Haladó kence tanfolyam 2. rész

  Haladó kence tanfolyamunkon építünk a kezdő és a haladó 1. részén elhangzott ismeretekre, így csak azok jelentkezhetnek, akik ezeken már részt vettek. A haladó kence tanfolyam első részének folytatásaként tovább szélesítjük a funkcionális hatóanyagaink ismeretét olyanokkal, melyek képesek megvédeni bőrünket az UV sugárzástól vagy segítenek leküzdeni az izzadás kellemetlen szagát okozó baktériumokat alumínium vegyület nélkül, meghagyva bőrünk természetes izzadási képességét.

  Készítünk 1 kg deokrémet és 1 kg masszázskrémet.

  A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 250 g Arlacel 2121 emulgeátor
  A tanfolyam létszám: max. 4 fő
  A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra

  P2Haladó pipere tanfolyam

  Haladó pipere tanfolyamon építünk a kezdő részen elhangzottakra, így csak azok jelentkezését várjuk, akik részt vettek az első részen. Folytatásként előtérbe kerülnek a receptkészítéshez szükséges számítások, elméletek és funkcionális hatóanyagok. Ennek megfelelően készítünk korpásodás elleni sampont és hajbalzsamot

  A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 1 kg Coco-glucoside
  A tanfolyam létszám: max. 4 fő
  A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra


  S1Szilárd szappan készítő tanfolyam

  Szilárd szappan készítő tanfolyamunkra azok jelentkezését várjuk, akik elsősorban a szappan elméleti és gyakorlati ismeretei iránt érdeklődnek. Az alapos elmélet határtalan kreativitást ad az otthon végzett munkához, az alapos gyakorlati ismeret pedig biztonságos munkavégzést és sikerélményt. Ezt a modult azért raktuk a haladó részbe, mert az összes kozmetikai termék közül a szilárd szappan készítése a legveszélyesebb és legösszetettebb munkafolyamat egyszerre. A tömény lúgokkal végzett munka rendkívül nagy körültekintést igényel, így azok jelentkezését várjuk, akik már részt vettek egyik kezdő tanfolyamunkon.

  Készítünk áttetsző szappant és egy kb. 1 kg szilárd szappant, amiket az 1-2 nap megszilárdulásuk után tudja mindenki személyesen átvenni vagy aki nem félti annak postán utánaküldjük.

  A tanfolyam ára: 15 900 Ft / fő + ajándék 1 kg Nátrium-hidroxid
  A tanfolyam létszám: max. 4 fő
  A tanfolyam időtartalma: kb. 4 óra


  A tanfolyamok akkor kerülnek megrendezésre, ha legalább 2 fő jelentkezik egy időpontra. Erről a tanfolyam kezdete előtt 2 nappal értesítjük a jelentkezőket. A tanfolymokra felajánlott ajándékok változásának jogát fenntartjuk.